miércoles, 5 de diciembre de 2018

VEGETACIÓ



La vegetació als paisatges freds


Mostra la imatge original
La vegetació condiciona els tipus de fauna que pobla un paisatge determinat, ja que serveix d’aliment als animals herbívors, que, al seu torn, són l’aliment d’altres animals carnívors. La vegetació és com el vestit de la natura i el que més es veu. Quines plantes i arbres hi ha, en aquests paisatges?
       



Paisatges freds
El desert polar: Al desert polar hi ha absència de vegetació, ja que les temperatures, generalment per sota del 0 ºC, provoquen que el sòl estigui permanentment cobert per una gruixuda capa de gel i no puguin floreixer moltes plantes.



La tundra: A la tundra la vegetació predominant són els líquens i les molses, que són com una barreja de fongs i bacteris. La poca insolació i el gel constant al llarg de bona part de l’any, impedeix que creixin els arbres i la poca fauna que hi ha, no és molt variada.


Mostra la imatge original
Mostra la imatge originalLa taigà: Gràcies a les pluges i a les insolacions més grans, a la vegetació hi ha extensos boscos de coníferes de fulla perenne, amb la capçada en forma de con, com els avets. Això permet suportar el pes de les capes de neu, que poden ser gruixudes però també força fines.

L’alta muntanya: La vegetació d’alta muntanya está esglaonada en funció de l’altitud on estiguis. Per sota dels 3000m dominen els boscos de coníferes amb abundants precipitacions, però a mesura que ascendim, els boscos van desapareixent i els líquens i la molsa passen a ser la vegetació predominant. En altitud superior a 3000 m hi ha neus perpètues. durant tot l'any.

3 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. Molt bé Mireia. Però trobo a faltar més imatges de les diferents vegetacions que condicionen els paisates freds.
    També podries ressaltar les paraules més importants en negreta.
    Tot i així, enhorabona per la feina.

    ResponderEliminar
  3. Molt bé explicat tot ho que necesitaba saber i més bona feina ❤❤

    ResponderEliminar