miércoles, 5 de diciembre de 2018

FAUNA


La fauna als paisatges freds


La fauna està condicionada per la vegetació d’un paisatge predeterminat, per exemple, als boscos no hi hauran rens ni pingüins, però a l'àrtic, hi hauran pingüins. Els animals herbívors com les zebres, l'esquirol, el conill o els cavalls, mengen altres plantes o herbes i, al seu torn, són l’aliment dels animals carnívors com els lleons, els llops o els ossos. Els animals són importantíssims en el "cicle de la vida" per la seva activitat ens ajuden a que tot l'ecosistema d'un paisatge funcioni a la perfecció, com si fos una mena de màquina o engranatge. Si voleu conservar el regne animal d'un paisatge, com els paisatges freds, primer de tot, hem de conèixer-lo. 


Paisatges freds


El desert polar: La fauna que habita al desert polar, es compon de foques, balenes, pingüins… Perquè són espècies adaptades al fred polar. El seu pelatge conté una mena de capa contra el fred perquè no ho sentin tant.


La tundra: La fauna que habita a la tundra està formada per animals com les foques, les llebres àrtiques, llops àrtics, la guineu àrtica, els rens, el bou mesquer, el mussol nival... Tots aquest animals, s'adapten als entorns freds, perquè si estiguessin en llocs càlids sería probable que no ho suportessin.


La taigà: La seva fauna la formen esquirols, de tota mena, com l'esquirol vermell, conills i animals carnívors com els llops siberians, l’ós pard, l'ós negre americà, l'ós asiàtic i l'ós polar, el visó, els linxs canadencs i el linx nòrdic, l'alç, els corbs... També podem trobar animals herbívors com el caribú o l’ant. L'alta muntanya: En general, la fauna de l'alta muntanya és de mida petita i depèn molt de la zona climàtica en la que es trobi, per exemple, l'isard, el mufló i la marmota. Els animals com la marmota, habiten a les zones fredes de l'alta muntanya. Hi han algunes aus com els rapinyaires, els voltors, l'àliga daurada, el trencalòs... Tots aquests animals són algunes de les aus que hi han a l'alta muntanya. També podem trobar insectes com la formiga vermella, o amfibis com la granota vermella... Les mallerengues petites, els còlits grisos, les aloses i les gralles, també habiten allà.



Mostra la imatge original
Resultat d'imatges per a animales en paisages frios

4 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. Bé, però vigila perquè has utilitzat diferents lletres en el text.
    Les imatges intercalades en el text haurien quedat millor.

    ResponderEliminar
  3. M'agrada molt Mireia!!💋💋
    Sobretot el video💋💋

    ResponderEliminar